چرا بدنه فلاسک داغ می‌شود؟

چرا بدنه فلاسک داغ می‌شود؟

اگر شما از کسانی باشید که سال‌هاست از انواع فلاسک شیشه‌ای یا استیل استفاده می‌‌کنید، ممکن است این را تجربه کرده‌ باشید که فلاسک‌تان دمای مایع درون خودش را به خوبی حفظ نکرده و چای تقریبا سردی را میل کردید. در واقع، در این شرایط به جای آنکه دمای نوشیدنی‌ شما حفظ شود، حرارت به بدنه فلاسک منتقل شده و آن را داغ می‌کند. داغ شدن بدنه فلاسک از جمله مشکلات بسیار رایجی است که ممکن است برای بیشتر فلاسک‌ها اتفاق بیفتد. اما واقعا علت داغ شدن بدنه فلاسک استیل و شیشه‌ای چه می‌تواند باشد؟ برای یافتن پاسخ این سوال تا انتهای این مطلب از شفتالو همراه ما باشید.

فلاسک‌ها چگونه دمای مایعات را حفظ می‌کنند؟

پیش از پرداختن به علت داغ شدن بدنه فلاسک‌ها بیایید کمی در مورد نحوه عملکرد آن‌ها صحبت کنیم. فلاسک‌ها بر اساس اصل انتقال حرارت کار می‌کنند، که بیانگر آن است گرما به‌طور طبیعی از اجسام داغ‌تر به اجسام سردتر جریان می‌یابد. برای جلوگیری از این انتقال حرارت، فلاسک‌ها از ترکیبی از عایق و یک لایه خلا استفاده می‌کنند تا مایعات گرم را گرم و مایعات سرد را سرد نگه دارند. محفظه داخلی فلاسک به‌گونه‌ای طراحی شده که از اتلاف حرارت جلوگیری کند، در حالی‌که لایه خلا بین لایه داخلی و خارجی از انتقال حرارت از طریق رسانش و همرفت پیشگیری می‌کند. از طرفی، محفظه بیرونی فلاسک نیز از مواد عایق ساخته می‌شود که بیشتر از اتلاف گرما جلوگیری کرده و بدین ترتیب به ثابت نگه داشتن دمای داخلی کمک می‌کند.

حفظ دمای نوشیدنی در فلاسک

فلاسک‌ها به‌طور معمول از جنس استیل یا فولاد ضدزنگ دوجداره ساخته شده و دارای درب کاملا آب‌بندی‌شده برای جلوگیری از ورود یا خروج هوا و گرما هستند. طراحی آن‌ها به‌گونه‌ای است که می‌توانند مایعات را تا حدود ۲۴ ساعت گرم یا سرد نگه دارند. از اینرو، این ظروف به گزینه‌ای محبوب برای کسانی که می‌خواهند نوشیدنی‌های خود را برای مدت طولانی در دمای مناسب نگه دارند تبدیل شده است.

طراحی فلاسک‌ها چگونه است؟

فلاسک‌ها از سه قسمت اساسی تشکیل شده‌اند: ظرف داخلی (لایه داخلی)، ظرف بیرونی (لایه بیرونی) و یک لایه خلا بین آنها.

طراحی فلاسک‌ها

  • ظرف داخلی: قسمتی است که مایع را در خود نگه می‌دارد. بسته به کاربرد مورد‌نظر معمولا از شیشه، استیل یا فولاد ضد زنگ و حتی پلاستیک ساخته می‌شود. محفظه داخلی به گونه‌ای طراحی شده تا هوابند باشد و بتواند از اتلاف گرما جلوگیری کند.
  • ظرف بیرونی: قسمتی است که محفظه داخلی را احاطه کرده است. می‌تواند از فلز، پلاستیک یا ترکیبی از هر دو ساخته شود. طراحی این ظرف باعث شده تا این لایه نیز هوا‌بند باشد و به‌عنوان عایقی مناسب برای حفظ گرما یا سرما در داخل فلاسک عمل کند.
  • لایه خلا: فضای بین ظروف داخلی و خارجی یا لایه داخلی و بیرونی است. در واقع، این قسمت با حذف هوا از بین دو لایه ایجاد می‌شود. لایه خلا از انتقال حرارت از طریق رسانش و همرفت جلوگیری می‌کند. این بدان معنی است که گرمای مایع داغ داخل فلاسک در داخل محبوس شده و مایع پیوسته داغ می‌ماند.

علت داغ شدن بدنه فلاسک چای چیست؟

می‌دانیم امروزه استفاده از فلاسک اهمیت زیادی دارد؛ چراکه تقریبا همه ما روزانه در حال طی کردن مسیرهای گوناگون از محل کار یا دانشگاه به خانه هستیم و اصلا فرقی نمی‌کند این مسیرها را پیاده طی کنیم یا با خودرو. بدن ما همیشه به نوشیدن مایعات سالمی چون آب و چای نیاز دارد. همچنین خوب می‌دانیم استفاده از بطری‌های پلاستیکی برای نگهداری آب خنک آسیب‌رسان بوده و بهترین راه برای حفظ دما و نگهداری انواع نوشیدنی سرد و گرم، استفاده از انواع فلاسک یا تراول ماگ است.

علت داغ شدن بدنه فلاسک چای

بنابراین برای اینکه فلاسک بتواند عملکرد خوبی داشته باشد، از جنس مناسبی مانند استیل یا فولادضدزنگ ساخته می‌شود. همچنین برای جلوگیری از انتقال حرارت و تبادل دما، طراحی بدنه آن شامل دو دیواره و عایق خلا است تا بهترین عملکرد را داشته باشد. حال در صورتی‌که بدنه بیرونی فلاسک داغ شود، نشانگر آن است که عایق موجود در بین دو دیواره فلاسک که مانع تبادل دما می‌شده، از بین رفته است.

از طرفی، در مورد فلاسک‌های شیشه‌ای نیز، عاملی که باعث عدم انتقال دما می‌شود، شیشه دوجداره است که بین آ‌ن‌ها خلا وجود دارد. در این مورد اگر لایه داخلی از جایگاه خود جابه‌جا شود، احتمال بروز شکاف یا روزنه و تماس مایع داخلی با لایه بیرون افزایش می‌یابد. طبیعتا در این حالت نیز، انتقال دما صورت گرفته و بدنه فلاسک گرم می‌شود.

آیا داغ شدن بدنه فلاسک به معنای دور انداختن آن است؟

می‌دانیم کلید کارایی فلاسک در طراحی دیواره عایق و مواد منحصر‌به‌فرد به کار رفته در آن نهفته است که باعث می‌شود دمای مایع درون خود را حفظ کند. به‌عبارتی باید بتواند نوشیدنی خنک را سرد و نوشیدنی داغ را به همان صورت نگه‌داری کند. حال اگر قرار باشد عملکرد فلاسک‌ها، بوسیله آسیب به دیواره و از بین رفتن عایق آن، به میزان قابل‌توجهی کاهش یابد، طبیعتا دلیلی برای استفاده از فلاسک باقی نمی‌ماند.

در واقع، علت داغ شدن بدنه فلاسک چای افتادن از بلندی، ترک برداشتن یا هر گونه ضربه دیگری باشد، باعث شده نوشیدنی دمای خود را از دست بدهد. متاسفانه در این شرایط، امکان تعمیر فلاسک‌ها وجود ندارد و باید آن‌ها را دور بیندازید. بنابراین گرم شدن بدنه فلاسک استیل یا شیشه‌ای برابر است با پایان عمر استفاده از آن‌ها.

داغ شدن بدنه فلاسک

اما خوشبختانه امروزه انواع زیادی از فلاسک‌های کوچک و بزرگ، مقرون‌به‌صرفه و با طرح و رنگ‌های مختلف تولید می‌شوند که شما می‌توانید جای خالی فلاسک خود را به سادگی پر کنید. برای مثال برای خرید فلاسک باکیفیت و مرغوب می‌توانید به فروشگاه شفتالو مراجعه کنید و از بین انواع تراول ماگ، فلاسک درجه دار و بدون درجه، هر کدام که موردعلاقه شماست را با قیمت مناسب خریداری کنید.

چگونه از داغ شدن بدنه فلاسک چای جلوگیری کنیم؟

می دانیم برای افزایش طول عمر هر وسیله‌ای باید به شیوه صحیح از آن نگهداری کرد. وقتی می‌گوییم به شیوه درست باید از فلاسک استفاده کرد بدان معناست که نباید آن را در جایی بگذاریم که احتمال سقوط و آسیب دیدن آن زیاد است. علاوه‌بر آن، فلاسک‌ها جز لوازمی نیستند که کودکان با آن‌ها بازی کنند؛ به همین دلیل آن‌ها را از دسترس کودکان دور کنید تا هنگام بازی در دیواره بیرونی فلاسک خراش یا شکافی ایجاد نکنند.

چگونه از داغ شدن بدنه فلاسک چای جلوگیری کنیم

یادتان باشد مانند تمام وسایل و لوازم دیگری که تهیه می‌کنید، همیشه پیش از مصرف به نکاتی که سازنده فلاسک در دفترچه آن نوشته است توجه کنید و طبق دستورالعمل گفته‌شده از آن‌ها استفاده کنید. تمام این موارد می‌تواند با انتخاب و خرید فلاسک اصل، تاثیر بیشتری داشته باشد. بنابراین ویژگی‌های فلاسک‌های اصل را جست‌جو کرده و از برندی قابل‌اطمینان آن را تهیه کنید.

فلاسک‌ها و علت داغ شدن بدنه آن‌ها

در این مطلب از شفتالو با ساختار و نحوه عملکرد فلاسک‌ها به‌طور مختصر آشنا شدیم. همچنین دانستیم که علت گرم شدن بدنه فلاسک استیل و شیشه‌ای چیست. اکنون می‌دانید زمانی که مهر و موم لایه‌های داخلی و خارجی و فضای خلا مابین آن‌ها بنا به دلایلی چون ضربه و خراش آسیب دیده و از بین برود، فلاسک موردنظر عایق خود را از دست می‌دهد. بدین ترتیب، از دمای مایع درون فلاسک کاسته شده و با انتقال حرارت، لایه بیرونی یا بدنه فلاسک داغ می‌شود. در نهایت، با داغ شدن بدنه فلاسک، متاسفانه باید آن را دور انداخته و فلاسک جدیدی تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *